Aké je tretie proroctvo panny Márie ?

13. mája 1917 sa v poli Cova da Iria neďaleko Portugalského mestečka Fatima prihodila trom sedliackym deťom zvláštna udalosť. Popisovali ju ako, "nádhernú dámu z neba", ktorá žiarila ako Slnko usmievajúc sa na nich z oparu nad dubovým stromom.

Žena hovorila s deťmi počas niekoľkých minút a žiadala ich, aby sa s ňou stretli ešte raz o rovnakom čase, stále trinásteho, každý mesiac až do októbra. Sľúbila im, že po tomto termíne sa identifikuje. Silueta sa zjavila spolu 6x s tým, že každé ďalšie zjavenie sledovalo viac a viac ľudí. 13. júna sa na mieste zišlo asi 50 ľudí. 13 októbra ich bolo už vyše 70 000. Väčšina z nich na vlastné oči videla jasné svetlo nad dubovým stromom, ale len spomínané tri deti mohli so ženou aj rozprávať.

Žena im predpovedala prvú aj druhú svetovú vojnu a taktiež aj celosvetové šírenie komunizmu. Ale jej tretie proroctvo nikdy nebolo oficiálne zverejnené....

Na príkaz istej skupiny politických aktivistov boli tri deti, s ktorými žena rozprávala odvedené, a počas dvoch dní mučené a vypočúvané, aby prezradili detaily svojho rozhovoru. Napriek tomu, že deťom zakázali ísť na ďalšie stretnutie so ženou, ktoré malo nasledovať 13. augusta, ona sa im znovu zjavila 19. augusta v osade Valinhos, neďaleko jej prvého zjavenia. Žena im povedala, že sa zjaví naposledy 13. októbra a predvedie zázrak.

Spomínaného dňa sa žena skutočne zjavila a vyriekla proroctvo dnes známe ako "tajomstvo našej pani ružencovej". Oného dňa silno pršalo, ale množstvo novinárov, ktorí už od rána očakávali zjavenie potvrdilo, že sa z ničoho nič vyčasilo a začalo svietiť slnko. Všetci zúčastnené v tom padli na kolená a začali sa modliť.

Tri tajomstvá

Žena prezradila deťom tri proroctvá. Najstaršia Lucia tvrdí, že prvé proroctvo uvideli spolu s hrôzostrašným pohľadom do pekiel. Žena im povedala, že sa vojna čoskoro skončí - mala pravdu. 1. sv. vojna sa skutočne skončila nasledujúci rok. Ale žena tvrdila, že jednej svetelnej noci sa začne oveľa hroznejšia vojna, ktorej bude Boh umučený a svätý otec bude trpieť ešte viac. 25. januára 1938 bola skutočne v Európe vidieť na oblohe prekrásna polárna žiara - presne rok predtým, ako sa začala 2. sv. vojna.

Druhé proroctvo odhalilo budúcnosť Sovietskeho zväzu. Žena vraj tvrdila, že "sovietsky zväz bude šíriť svoje chyby po celom svete". Mnohí analytici sa domnievajú, že toto je presná predpoveď šírenia komunizmu. Žena pokračovala: "ak ľudia pristúpia na moje požiadavky, Sovietsky zväz bude porazený a na svete opäť zavládne mier". V roku 1984 Pápež Ján Pavol II zasvätil svoje slová práve proti Sovietskemu zväzu a onedlho po jeho prejave sa Sovietsky zväz rozpadol.

Lucia napísala na papier aj tretie proroctvo a odovzdala ho osobne do rúk arcibiskupa z Leirie s príkazom, že nesmie byť odhalené až do roku 1960. Arcibiskup odovzdal zalepenú obálku do Vatikánu. Pápež Ján XXIII ju skutočne v roku 1960 otvoril, ale odmietol verejnosti prezradiť jej obsah so slovami "toto proroctvo sa ma netýka". Pápež Ján Pavol II taktiež čítal spomínané proroctvo, ale rovnako, ako jeho predchodcovia, aj on ho odmietol verejnosti prezradiť. Počas svojej návštevy Nemecka v roku 1981 na otázku, čo presne obsahuje proroctvo, odpovedal:
--------------------------------------------------------reklama---------------------------------------------------------
FotoKošice.sk - svadobný fotograf
www.foto-kosice.sk
www.facebook.com/fotokosice
www.instagram.com/fotokosice
--------------------------------------------------------reklama---------------------------------------------------------
"Vzhľadom na vážnosť obsahu listu, mi moji radcovia odporučili nezverejňovať proroctvo verejnosti. Navyše by bolo voči kresťanom veľmi nespravodlivé, ak by sa dozvedeli, že mám správu, ktorá hovorí, že oceány zaplavia celú Zem a miliardy ľudí zahynú v priebehu niekoľkých minút."

Spomínané prvé dve proroctvá Vatikán oficiálne zverejnil v júni 2000. Tretie proroctvo však opäť ostalo zahalené rúškom tajomstva. Pápežov poradca, kardinál Angelo Sodano prezradil len toľko: " tretie proroctvo je rovnaké ako to, ktoré môžeme nájsť v Biblii"

V nasledujúcich riadkoch vám prinášame doslovný preklad časti textov prvých dvoch proroctiev, :

"Ja som matka Kristova, ktorá k vám prehovára a žiada vás, aby ste správu, ktorú vám teraz zdelím rozšírili po celom svete. Ako sa o to budete snažiť, budete čeliť tvrdému odporu. Preto počúvajte pozorne, čo vám teraz poviem.

Ľudstvo sa znovu vydalo na zlú cestu. S pokorou vás prosím, musíte hľadať odpustenie pre hriechy, ktoré boli a budú spáchané. A teraz, prostredníctvom vás, ľudstvu oznamujem, že ho čaká obrovský trest za jeho skutky. Nie dnes, nie zajtra, ale o niekoľko rokov. Opakujem, že ľudia zhrešili a znesvätili dar, ktorý im bol daný. Satan vládne svetu, a to priamo na najvyšších miestach. A teraz vidím, ako Boh potrestá celé ľudstvo obrovskou krutosťou, omnoho väčšou, ako pri poslednej potope. Čas časov príde a všetko skončí, ak sa ľudstvo nespamätá.

Čo sa cirkvi týka, tá rovnako zažije ťažké časy. Kňazi budú pohŕdať kňazmi, biskupi biskupmi. Čo je zhnité, to upadne a už nikdy nevstane. Viera upadne a svet sa bude otriasať v terore. Ten čas príde práve vtedy, keď ho žiaden kardinál, kňaz, vládca ani kráľ nebude očakávať.

V 20. storočí nastane veľká vojna. Oheň a dym budú padať z neba. Milióny a milióny mužov zahynú, ale tí, ktorí ostanú im budú ich smrť závidieť. "


Čo sa ale týka tretieho proroctva, nevieme prakticky nič. Prečo nám Vatikán všetko tají ? Je to proroctvo naozaj tak hrozné ? Nakoľko Ján Pavol II už nie je medzi nami, na svete existujú už len dvaja ľudia, ktorí ono proroctvo poznajú - Sestra Lucia a súčasný Pápež Benedikt XIV (vlastným menom kardinál Joseph Ratzinger). Prezradia ľudstvu jeho koniec, alebo sa ho dozvieme až v onen súdny deň? ....

Obľúbené príspevky z tohto blogu

UFO kluby na Slovensku

Časová slučka

Zvláštne schopnosti Tibetských lámov