Odpovede na čitateľské otázky

 

Upozornenie: Všetky uvedené odpovede sú súkromné názory pána Piku
a v žiadnom prípade v nich nezastupuje Projekt Záře !


(Opakujúce sa otázky sú zverejnené iba raz. Nevhodné otázky z iných oblastí ako z ufológie nie sú zverejnené. )

Otázka č. 1
Dobry den. Ja patrim k tym ludom ktory veria ze niekde v tomto nekonecnom vesmire existuje zivota a zaujimam sa o taketo "mysteriozne" veci. Ci uz primitivny alebo vyspelejsi ako my. Neviem ci uz na Zemi bolo skutocne UFO lebo v dnesnej dobe toho ludia narozpravaju vela. Ale dajme tomu ze boli alebo su na Zemi prislusnici inej rasy. Pravdepodobne to ma pod palcom USA a ine velmoci.
Preto sa Vas pytam ci je vhodne alebo spravne zatajovat tieto skutocnosti pblue svetom len aby nevyvolali zbytocnu paniku medzi obyvatelstvom? Tak ci tak raz pravda vyde na javo naco to len oddalovat. Asi si myslia ze nas za ten cas pripravia pomocou Sci-fi serialov a pod. Co si myslite ze by sa stalo s obyvatelstvom ak by sa dozvedeli ze Zem aktivne komunikuje alebo komunikovala s prislusnikmi mimozemskej rasy? Dakujem za vase odpovede.

Vážený pane/paní/,
na Váš dotaz je jednoznačná a jasná odpověď. Rzhodně NENÍ správné tyto skutečnosti utajovat. Pravda jednou vyjde najevo, jak píšete a budeme se všichni hodně divit. To zda nás připravují pomocí sci-fi seriálú nemohu zcela objektivně posoudit. I já jsem napsal několik sci-fi prací, ale upozorňuji, že se seriozním výzkumem UFO to nemá nic společného. Rozhodně tím nepřipravuji lidi na setkání s ET.

A co by se stalo s obyvatelstvem?
Všechny vlády, církve jiné instituce nám tlučou do hlavy, že na to nejsme připraveni. Normální a soudný člověk na to připraven je a zvládne to. Ovšem opět, dle mého názoru vznikne banda pitomcú, a prominutí, kteří se jim budou klanět jako bohúm /viz Bible/ a druhá banda se je bude snažit zničit. Stejně jako při setkání s lidmi z jiných kontinentú.


------------------------------------------------------------

Otázka č. 2
Dobrý deň pán Pika. Chcel by som sa opýtať kde sú na Slovensku alebo v Česku najlepšie podmienky na pozorovanie (a spozorovanie) UFO (bývam v BA), prípadne kedy sú najoptimálnejšie podmienky pre pozorovanie, podľa Vašich vlastných skúseností. Prípadne či mi viete oporučiť miesta s pamiatkami alebo znameniami aktivity UFO.

Dobrý den,
Vaše otázka je poněkud složitější. Lokalita jako taková se zcela přesně určit nedá. Snad jen datum pozorování perseid, či jiných jevú. Tyto data naleznete na našich stránkách UFO klubu Zlín v sekci "aktuální dění na obloze".
Pozorování UFO nelze naplánovat. Nejoptimálnější podmínky pro pozorování noční oblohy jsou kdekoli v poli, kde Vás neruší městské osvětlení. Já osobně mám nejkrásnější pozorování oblohy v Damshagenu /Německo/, kde v té vesnici nefungovalo veřejné osvětlení a obloha byla bez jakéhokoli "rušení". Byla to nádhera. Míst, kde jsou pozorovány aktivity UFO je hodně, budu tedy psát jen o našem kraji, kde bylo několika dětmi a posléze dospělými pozorováno UFO v okolí Starého města. Tehdy to bylo zmíněno i v tisku. Bližší podrobnosti si múžete vyžádat přímo u mne.


------------------------------------------------------------

Otázka č. 3
Prajem aj ja dobrý deň, Patrím tiež k tej menšine ľudí , ktorí veria, že nie sme vo vesmire sami, podľa dostupných zdrojov a literatúry, si myslím, že zatajovanie o mimozemských civilizáciach je zrejme účelovo zatajované, z dôvodu nejakého následného chaosu na Zemi či by to bol už cirkevný, ekonomický a pod. Aká podľa Vás by mala byť vyspelosť pozemšťanov, aby tento fakt pochopili a či vôbec k takému niečomu v dnešnej svetovej situácií dôjde a bolo by to podčiarkujem vôbec dobré. Ďakujem, prajem Vám veľa zdravia.

Vážený pane/paní/,
na Váš dotaz je jednoznačná a jasná odpověď. Rozhodně NENÍ správné tyto skutečnosti utajovat. Dopad na tuto společnost by to v podstatě, dle mého skromného názoru nemělo až tak veliký. Myslím tím normální lidi, kteří věří, že nejsme ve vesmíru sami.

A co by se stalo s obyvatelstvem?
Všechny vlády, církve jiné instituce nám tlučou do hlavy, že na to nejsme připraveni. Normální a soudný člověk na to připraven je a zvládne to. Ovšem opět, dle mého názoru vznikne banda pitomcú, s prominutím, kteří se jim budou klanět jako bohúm /viz Bible/ a druhá banda se je bude snažit zničit. Stejně jako setkání s lidmi z jiných kontinentú.

Jaká by měla být vyspělost? To je otázka jak žiletka. A tom je PZ a UFO klub Zlín, kde provádíme osvětu, kde vysvětlujeme lidem, že nejsme středem vesmíru, ale jen nějaký odpad. Takže vyspělost, v rámci komunikace s ET by měla být jednozančná. Žádné války a podobné hovadiny. Mír, klid v duši a touha po poznání.
A dobré by to bylo, ovšem v tom případě, že ona entita je mírově zaměřená.
Pokud by to bylo obráceně, člověk tímto setkáním na této planetě končí.


------------------------------------------------------------

Otázka č. 4
Pekny den. Ja by som chcel vediet, ci verite, ze nasu maticku Zem uz niekedy v minulosti navstivili a navstevuju ty "druhí" a ci verite roznym famam a velkym mnozstvom videi a fotiek, ktore ste urcite uz videli. Viem, ze je vela dokazov pre a proti, ale vas vlastny nazor. Nemate z toho niekedy husiu kozu? Dakujem velmi pekne

Dobrý den,
na Váš dotaz mám zcela jednoznačnou odpověď. Věřím. Tím ovšem netvrdím, že je to pravda. Prostě věřím, dúkazú je dost.Videa a fotky beru trochu skepticky. Dnes na PC vykouzlíte skoro všechno. Ale tím a priori nepopírám, že jsou některé pravé.
A husí kúži mi to občas nahánělo, když jsem se začal femnoménem UFO zabývat. Nyní již tak ne, zvykl jsem si. Přeji Vám hezký zbytek dne a pokud se Vám odpověď nezdá vyčerpávající, kdykoli mne kontaktujte.


------------------------------------------------------------

Otázka č. 5
Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať ako sa môže človek stať ufológom. Či je ufológ len záujmové povolanie alebo či je platené štátom alebo inou inštitúciou. Dalej by som sa chcel dozvedieť akými vedomosťami by som mal disponovať keby som sa chcel stať ufológom. Ďakujem za odpoveď.

Dobrý den,
ufologem se člověk stává jen svým zájmem o věc. POkud se zajímá o ufo a pokouší se tento problém /jev/ řešit, múže se nazývat ufologem a to, ufologem amatérským. Protože nikde není stanoveno, kde se stáváte ufologem či kdy ne, používám to já osobně takto. Odborným ufologem se nazývejte, až nabydete potřebných znalostí a např. napíšete svou první knihu. Je to jen příklad, samozřejmě.

Nevím o oficiálním úřadu v ČR, který by Vás za výzkum tohoto fenoménu platil. V zahraničí je tomu ovšem jinak.

Znalosti a vědomosti? Jednoduché, měl by jste mít hlavně znalosti o případech UFO a pak trochu astronomie, elektrotechniky, hydrometeorologie, optiky, fyziky, chemie, matematiky.... a spousty a spousty dalších oború. Výborné je znát na odborné úrovni alespon něco z výše jmenovaného.
A i když máte tyto základní znalosti, většinou vždy pracujete v týmu. Co neznáte Vy, zná někdo jiný ve Vašem klubu, či týmu, či projektu.


------------------------------------------------------------

Otázka č. 6
Dobry den. Potencionalne mimozemske bytosti zrejme vedia ako funguje nas svet. Nadviazali by kontakt najprv s vladami. Ale preco jednoducho nepristanu medzi ludmi? Cakaju, ze sami zmenime svet aby sme boli hodny toho ich uvidiet? Mozu ukoncit trapenie sveta... tak preco to nespravia? Trochu "teoreticka" otazka, ocakavam aj teoreticku odpoved. Dakujem

Dobrý den,
já nevím o tom a neexistuje žádný dúkaz, že by MZ navázali kontak s jakoukoli vládou. Jsou to pouze konspirační teorie. Snad by tak postupovali, možné to je.
Proč by měli přistávat mezi lidmi? My jim přece nemáme co nabídnout. Při jejich technologiích jsou naše naprosto směšné. Nabídneme jim války? Hladomory? Závist, nenávist, ničení vlastní planety? To oni jistě znají ze své minulosti a asi se poučili, což lidsto zatím nečiní.
Na to, že sami změníme svět asi nečekají, vědí, že to lidstvo nedokáže. A proto asi také nechtějí ukončit trápení světa. Nechají nás ať se zničíme a třeba se poučíme, možná stejně jako oni.

Na teoretickou otázku jsem dal teoretickou odpověď.


------------------------------------------------------------

Otázka č. 7
Dobry den ja by som sa vas chcel opytat ze aky je vztah medzi ufo a cirkvou, nielen teraz ale aj v minulosti?

Dobrý den,
tak na tuto nejkratší otázku by asi byla nejdelší odpověď. Ale protože se nechceme pouštět do sáhodlouhých studií historie a současnosti, pokusím se být stručný.

V celé Bibli je popisováno setkání s jinými bytostmi, únosy do UFO /IFO/, a jiných zázrakú. Církev to a priori nepopírá, ale některé knihy jsou tak trošku tabuizované. Jsou to tzv. apokryfní knihy.
Tím nechci říci, že církev popírá MZ jako takové, naopak uznává, ale dává jim jiná rúzná jména. Andělé, strážci, ďáblové, obři atd.

Oficielně církev existenci jiných obydlených planet popírala. Povšimněte si, prosím, že zde hovořím o jiných planetách, ne jiných entitách.

Nevím již přesně před kolika lety, ale není to tak dávno papež existenci jiných obydlených světú přiznal. Tím naznačil, že jsou možné, nepodal tím dúkaz, že by církev věděla o jejich existenci.

Vztah církve k UFO je v současné době neutrální.

Přeji hezký den.


------------------------------------------------------------

Otázka č. 8
Prajem prijemny a pekny den . Chcel by som vediet Vas nazor na Rosewell myslite si ze tela mimozemstanov odniesli do Area 51 ? Alebo to bol iba podvrh ? Dakujem

Také přeji hezký a příjemný den,
touto problematikou jsem se zabýval tak dlouho, až se mi zprotivila. Obrovské množství knih a pramenú a všechny si protiřečí. Zde se dopátrat pravdy nelze a nikdy se ji nedovíme. Záleží jen a jen na Vás samotné/m/ čemu věříte. Ale protože Vás zajímá múj názor, uzde tedy je.

V Rooswelu rozhodně k něčemu došlo, ale že by byla nalezena přímo těla MZ se mi zase tak moc věřit nechce. Ale ani se přímo nepřikláním k teorii úmyslného podvrhu, připraveného FBI či CIA či kýmkoli jiným, mimo novinářú :-)).


------------------------------------------------------------

Otázka č. 9
Želám Vám dobrý deň, pán Pika. Vesmír je veľmi veľký, nikto nevidel nikdy začiatok ani koniec, jedno je však isté. My žijeme v jednej galaxii, ktorých je vo vesmíre naozaj veľa, preto si myslím a možno mám pravdu, keď poviem, že pre túto skutočnosť určite nieje život iba na tejto jednej planéte. Mňa zaujíma však fakt, že niekto môže vylúštiť nejakú správu z obrazcov na poliach a podobne. Takže rád by som vedel podľa čoho sa to dokáže vylúštiť, či existujú nejaké pomôcky k tomu rozlúšteniu. Za odpoveď Vám ďakujem.

Přeji hezký den,
to že život existuje všude v kosmu je nejvýše pravděpodobný fakt a já mu věřím.
Univerzální pomúcka, měřítko, šablony pro výpočet z kruhú neexistují a asi nikdy nebudou existovat. Jen několik "vyvolených" a "moudrých" pochopitelně tvrdí, že to znají jen a jen oni. Pokud však byly jejich teorie postoupeny matematyckým analýzám, zhroutily se jako domeček z karet.
Dokonce jsem slyšel, že podobná matematika pasuje i na rozměry Vašeho WC. Kdo chce, tak Vám z něj vypočítá i to, kde se jakési cosi nalézá atp.

Já nejsem zastáncem teorie, že kruhy dělají MZ, ale také ji nepopírám. Spíše si myslím, že se nám něco snaží sdělit naše planeta. Něco jako "už mně nelikvidujte, nebo já zlikviduji vás, lidi pitomí."


------------------------------------------------------------

Otázka č. 10
Prajem pekný deň, chcel by som sa spýtať na mimozemské únosy ľudí a implantáty čo si o nich myslíte. Sú za tým mimozemšťania? Či pokus o očipovanie ľudstva tajnou vládou? A zaoberali ste sa niekedy fenoménom EL CHUPACABRA?

Hezký den,
únosy do UFO neexistují, mrkněte na naše stránky www.ufoklubzlin.estranky.cz v levém odstavci.

Jinak jsem slyšel teorii, že to vše dělá armáda, ale lidem do mozku vkládá úmyslně, aby hovořili o MZ a ne o armádě. Všechno je možné.

Fotky implantátú jsem viděl, něco málo o nich četl, ale na seriózní badatelskou literaturu jsem nenarazil. Ale té to teorii věřím více, než teorii o armádě.

Ano, myslím si, že za tím stojí jiné entity, ne zrovna MZ, ale mohou to být i oni.

O čipování vládou vím, ale považuji je zatím za nesmysl, který je podložen pouze domněnkami paniku šířících lidí. Zda tak činí úmyslně, či z přesvědčení nevím. Do mozku jim vlézt nemohu.

El chupacabra je zajímavé téma a málo známé. Zrovna o tom chystám článek, který se na našich stránkách objeví během měsíce a tak nechci zatím prozradit moc podrobností. Múj názor je takový. V každé zemi se objevuje údajně prapodivná bytost, počínaje legendární lochneskou a Chuapakabrou konče. Já myslím, že jsme ještě tuto planetu řádně neprobádali a tak nevidím dúvod, proč by tento tvor nemohl existovat


------------------------------------------------------------

Otázka č. 11
Chcel by som sa spytat na pripa Roswell- Mexico 1947. Na internete je konkretne video. Ak by ale toto video bolo pravdive a ufo naozaj existovalo tak uz by to bolo davno medializovane uz len prostbluenictvom tohoto videa a ne jedne spravy by to uz odvysielali. Ako moze nejaka amerika tajit to co uz je davno na nete teda aj konkretny dokaz. Nejde mi to ako si do hlavy, ze to video si pozrelo uz takmer milion ludi. a kazdy sa mozno zasmeje ze je to vymysel pretoze nevidim aby to tych milion ludi nejako riesilo.. Moja otazka je: Preco?

Dobrý den,
zde bude na rozsáhlou otázku jednoduchá odpověď. Nevím. Neviděl jsem nikdy dúkaz, Vámi zmňované video za dúkaz nepovažuji.
Ale kdyby to pravda byla, tak to vláda tají z rúzných dúvodú. Politika, církev, panika atd. atd.
Vláda si totiž myslí, že jen "stádo vyvolených" má právo na informace a obyčejní lidi jsou u nich jen loutky.


------------------------------------------------------------

Otázka č. 12
Dobrý deň. Aký máte názor na odvrátenú stranu mesiaca? Čítal som že tam majú mimozemšťania základne. Potvrdili to aj kozmonauti z Apolla, ktorý v priamom rozhlasovom prenose s úžasom hovorili že vidia zoradené vedľa seba lietajúce taniere. NASA hneď na to prerušila vysielanie.

Dobrý den,
na odvrácené straně se skutečně nachází několik podivností, ale zda jsou to MZ základny o tom pochybuji. Možná kdysi byly. Snad.

Kosmonauti z Apolla nic takového nikdy netvrdili, pouze novináři překroutili jeich slova, kde popisují že jim bylo něco divné. Zbytek je jen novinářská kachna.

Údajný rozhovor mezi Apollem a Zemí si také vymyslel jeden radioamatér a pak jej i on sám údajně vypustil do éteru, jen pro své zviditelnění. Tisk po tom ovšem "skočil", zveličil a zvýšil tak prodej svého plátku.

Jinak obrázkúm z odvrácené strany měsíce, kde vidíte dlouhé přistávací dráhy nevěřte. Jsou to fotomontáže. Pokud nevěříte, zkuste si je zdúvotnit. Nač na měsíci dlouhé dráhy? Není zde atmosféra, takže by byly nepoužitelné ke startu a přistávání klasických letounú.


------------------------------------------------------------

Otázka č.13
Pekný deň! Mám hneď niekoľko otázok:
Sú zaznamenané na miestach výskytu UFO nejaké zmeny na prostblueí (teplotné a iné)?
Našli sa aj na Slovensku alebo Česku zbytky zvierat ktoré majú stopy po chirurgických operáciách, experimentoch?Majú naozaj neidentifikované objekty na oblohe silné svetlá? Ak áno, aké sú teórie na vysvetlenie? Totiž z pohľadu pozorovateľa je lepšie nebyť videný. Čo si myslíte o udalosti v Tunguzskom lese?

Hezký den,
ano, ne některých místech údajného přistání byly zaznamenány změny. Např. elektromagnetického charakteru, magnetismu i jiné.

Ve druhé otázce máte asi na mysli stejné stopy preparací jako v USA: Ne. V ČR ani v SR mi není o tomto, či jen podobném případu nic známo. Ale ani já nemohu vědět vše. Prostě jsem se o tom jen nikde nedočetl, ani nedoslechl.

Nevím, co si představujete pod pojmem silné světlo.

Teorií k vysvětlení UFO fenoménu jsou tisíce. Zabralo by to milion stran a ještě bych nepodal vyčerpávající odpověď. Proto se podívejte např na našich stránkách na Projekt Záře.

Z pohledu pozorovatele je lépe být neviděn. Jde o vlastní bezpečnost a navíc, většina pozorovatelú UFO vypovídá, že když "byli spatřeni" objekt zmizel.

V Podkamnné pravděpodobně spadla mikročástice antihmoty. I když prý předmět předtím manévroval. Pak bych ovšem řekl že to bylo UFO. Ovšem právě to manévrování je sporné.


------------------------------------------------------------

Otázka č. 14
Jaký máte názor na vznik klasických kruhú v obilí a hlavně vznik rúzných složitých piktogramú?
Jaký názor je na výklad některých lidí, že v piktogramech vidí zprávu (at již od kohokoliv), viz např. piktogram v Avebury, kde je zachycena sluneční soustava v datu 21.12.2012?
Zkoušel někdo vytvořit složité piktogramy (nemám na mysli jen kruhy) před diváký, ve stejné kvalitě a čase cca jedné letní noci, aby dokázal že se jedná o dílo lidí? Proměřujete místa např. kruhú v obilí nějakým moderním meřícím zařízení(na magnetizmus, radiace atd.) nebo i např virgulí, kyvadélkem? Jestli i kyvadélkem múžu se zeptat jakým směrem se otáčí či pohybuje – jestli se teda nějak pohybuje? Jsou místa kde se kruhy či piktogramy u nás v ČR nebo SR objevují? A objevují se i vícekrát v jednom místě či oblasti?
Viděl jste někdy opravdu UFO o kterém múžete říct, že se nedá žádným známým zpúsobem vysvětlit? Múžete o nějakém pozorovaní (vás nebo někoho jiného) říct či tvrdit, že se jedná o létající prostředek návštěvníkú z jiné planety, nebo to spadá prostě jen do U.F.O. at je to cokoliv neznámého?
Jak se dívate na zprávy o výskytu rúzných mimozemských civilizací na Zemi v současnosti? Jak klasických pověstných šedivákú tak rúzných ras podobných lidem či jiným tvorúm.
Nezdá se vám že se i v poslední době v běžných sdělovacích prostředcích vyskytuje zvýšený počet zpráv o pozorování UFO, nebo je to jen takové období hledání senzací? Je nějaký záznam z dřívějších období (cca. středověk) i v naších krají o tom co by jsme dnes nazvali pozorování UFO ?

Tak na tuhle otázku bych potřeboval dalšího púl roku času navíc. Takže.
V otázkách CC se podívejte na stránky mého kamaráda Honzy Černého, dle mého soudu nejlepšího odborníka na tuto tématiku v ČR. Stránky jsou na www.cropcircles.cz
Pochopitelně že kruhy zkoumáme ze všech stran, ale více najdete právě na zmíněných stránkách.
Pokud tam nenajdete odpovědi, tak už asi nikde, ale v každém případě se pak ještě obraťte na mně a já bych to pak konzultoval s dalšími lidmi.

Ano, UFO jsem jednou v životě viděl, ale zcela jistě se nejednalo o dopravní loď MZ. Byl to jen vteřinové světlo, dosti velké, které se rozsvítilo naprosto bez příčiny ve velké výši a vzápětí pohaslo. Nešlo o záblesk Iridia. Ani o meteorit. Ten se pohybuje. Prostě to jen bliklo a protože pro tento jev nemám rozumné vysvětlení, řadím jej do kategorie C. Tedy UFO.

Pokud víte co zkratka UFO znamená, víte i odpověď.

Zprávy o výskytu MZ beru s rezervou. Některým věřím, jiné jsou lež, některé jen klam či porucha mozku. Zrovna mám jeden případ v řešení.

Zvýšený počet zpráv je logický. Lidi např. matou tzv. létající přání, už ani nepočítám kolik hlášení o nich jsme letos obdrželi. A informace plynou rychleji a jsou svobodnější, tak proto ta "zvýšená frekvence".

Záznamy o UFO jsou již v Bibli a ze středověku je jich také spousta. Pokud by jste měl zájem o seznam příslušné literatury, ozvěte se.


------------------------------------------------------------

Otázka č. 15
Nazdar. Vím ufolog není filosof, nicméně, máš ty osobně teorii, proč lidi odmítají, že existuje UFO? Radši tisíce "blbých" možností, než si přiznat, že nás opravdu navštěvují...když se logicky zamyslíme, kolik hvězd kolem nás je, a kolik planet kolem nich obíhá, myslím že statisticky alespoň jedna další civilizace někde bejt musí...

Ahoj,
lidi odmítají existenci UFO z rúzných dúvodú. Např. církevních, vědeckých, neznalosti problematiky a spousty jiných.
Někteří prostě jen proto, neviděl jsem, nejsou a hotovo. Tím to pro ně zvadlo a víc je nezajímá.

Statisticky není ve vesmíru jedna cilvilizace, ale miliony, miliardy. protože jinak by to bylo jen zbytečné plýtvání místem. A já tomu věřím. Tím, ale zase netvrdím, že se nám promenádují po matičce Zemi.


Pokud by kdokoli měl zájem o další komunikaci na toto téma, podívejte se na naše stránky a klidně Vás přijmu do našeho klubu.

Mé kontakty jsou uvedeny níže.

Vítám všechny, kteří se touto tématikou zabývají.

Přeji Vám hodně zdaru v dalším bádání a hezký den.


Petr Pika
Mostní 975 Zlín
Vodafone:775 043 857
T-Mobile:604 782 268
E-mail:pika@ufo.cz
QIP:282 033 624
Skype:pitrys50
www.pika.estranky.cz
www.ufoklubzlin.estranky.cz
www.lide.cz/pexxq

Obľúbené príspevky z tohto blogu

UFO kluby na Slovensku

Časová slučka

Zvláštne schopnosti Tibetských lámov