Odpovede na otázky o roku 2012

Otázky a odpovede o roku 2012

Pýtali ste sa doktora Davida Morrisona, výskumníka inštitútu astrobiológie NASA

Otázka: Hľadal som na internetovej stránke NASA planétu Nibiru. Zistil som, že za Plutom je ešte planéta, ktorú nazývajú Nibiru. Niekto hovorí, že planéta Nibiru neexistuje, ale my už teraz vieme, že áno ! Zatiaľ som videl z vašej strany len samé vyhýbavé odpovede a ani teraz nečakám úplnú pravdu, ale predsa sa opýtam. Je NEJAKÁ šanca, že pri nás Nibiru preletí v roku 2012 ? A ak áno, prečo by to verejnosť nemohla vedieť, aby sa na to pripravila ?

Odpoveď: Je mi ľúto, ak vás naša internetová stránka zmietla. Ešte raz som si to skontroloval a nie je tam žiadna iná zmienka o Nibiru, len tá posledná, že sa jedná o hoax (výmysel). Stránka obsahuje informácie o niektorých telesách nachádzajúcich sa za Plutom, ako napríklad Eris. O ňom sa môžete veľa dočítať všade na internete a je o ňom dosť aj na Wikipedii. Ale to nemá nič spoločné s Nibiru. Nibiru je hoax spojený s náboženskými legendami, ktoré nemajú nič spoločné s vedou.

Otázka: Ako môže byť Nibiru hoax, keď ju váš vlastný IRAS objavil a objavilo sa to na titulnej stránke ôsmych najznámejších denníkov v Spojených Štátoch ?

Odpoveď: Ak sa na to pozeráme z tejto stránky, v prvom rade musím povedať, že my vedci sme stále zasypávaní novými informáciami. IRAS našiel viac ako 350 000 tisíc objektov. Všetky z nich boli neskôr ďalej pozorované stále modernejšími teleskopmi, či z vesmíru, alebo priamo zo Zeme. Táto povera o „desiatej planéte“ vznikla v roku 1984, keď jeden nemenovaný bulvárny denník využil situáciu a uverejnil článok s titulkou „IRAS našiel neznáme neidentifikované objekty blízko našej Slnečnej sústavy“. Ale ako sa neskôr ukázalo, tieto „záhadné objekty“ boli v skutočnosti vzdialené galaxie. Vysvetlenie sa však už v žiadnych novinách neobjavilo. Nibiru je mýtus. Ak mi niekto povie – nablízku je veľká planéta, ale je neviditeľná, tak si o ňom niečo pomyslím.


Otázka: Čítal som vaše odpovede a som rád, že tvrdíte, že Nibiru neexistuje. Avšak sú niektoré celkom seriózne internetové stránky, kde keď dám vyhľadávať Nibiru Eris, tak mi ich nájde ako desiatu planétu. Akú obežnú dráhu má Eris ? Máte ju odhadnutú ? Nerúti sa náhodou na nás ? Mohlo by byť dokonca možné, že by nás vychýlil z našej obežnej dráhy ? Čo si myslíte o teórií, že sa pre nás čas zrýchľuje kvôli magnetickým pulzom, ktoré Eris vytvára ? Je pravda, že máme teraz len 16 hodinové dni ? (hlúposť niektorých američanov nepozná hraníc, poznámka redakcie). Prečo sa deň zdá tak neuveriteľne krátky ? Bojím sa celého roku 2012. Eris vyzerá byť presne v tej pozícií, ako má byť Nibiru. Možno si kladieme zlé otázky. Možno sa máme radšej pýtať na Eris a nie na Nibiru. Ďakujem

Odpoveď: Existuje veľké množstvo príbehov o Nibiru, ktoré vôbec nemajú reálny základ. Celé to začala istá pani Nancy Liederová, ktorá bola údajne kontaktovaná mimozemskou civilizáciou, kde sa mala dozvedieť, že sa na nás rúti nejaká planéta. Keďže nebolo žiadnych iných oporných bodov, ľudia si túto historku trochu prifarbili. Niekto spojil túto planétu s hypotetickou planétou X. Neskôr sa zase tvrdilo, že táto planéta je Eris. Ešte predtým, ako dostal Eris svoje oficiálne meno UB313, jeho objaviteľ Mike Brown dal meno Xena. Opäť sa špekulovalo, že sa názov začína na X preto, lebo je to planéta X. Opakujem, že to nemá nič spoločné s Nibiru. Nibiru má byť údajne planéta, ktorá má obiehať v 3600-ročných intervaloch a podľa pôvodného tvrdenia Nancy Liederovej nás mala zasiahnuť už v roku 2003. Nič sa nestalo, a tak to zrazu zmenili na rok 2012. Eris je maličký objekt (menší ako Mesiac), s obežnou dráhou 557 rokov. Jeho obežná dráha vôbec nesiaha do vnútorného slnečného systému. Eris sa vôbec nezhoduje s údajnou Nibiru, ani vo vzdialenosti, ani v obežnej dráhe, ani vo veľkosti a už vôbec nijak neohrozuje Zem. Všetky ostatné fakty, ktoré ste spomenuli nie sú pravdivé. Čas sa nezrýchľuje a ani dni nie sú kratšie. Veľmi dobre viete, tak ako ja, že deň má stále 24 hodín a nie 16 ! Nemusíte sa ničoho báť. Celá kauza okolo Nibiru, ako aj to, že Eris nás môže nejak ohroziť je jeden veľký výmysel.

Otázka: Chcem sa opýtať ohľadom Nibiru a ostatných vecí okolo toho. Je možné, že obieha oproti smeru hodinových ručičiek v 3600-ročnom cykle ? Zdá sa mi to trochu divné, ale na internete som našiel obrázky z teleskopov. Nibiru existuje a ja to viem dokázať. Nibiru sa spomína v starom testamente Exodus 6:4. Taktiež vy máte na južnom póle základňu, odkiaľ ju sledujete. A ja mám obrázky z teleskopu. Ľudia na južnej pologuli ju už teraz vidia voľným okom aj počas dňa. Je to pre vás dostatočný dôkaz ? Množstvo znamení hovorí o tom, že sa niečo udeje, tak prečo by to mal byť výmysel ? Prečo ste si postavili základňu na Južnom póle ? Tvrdíte, že Nibiru je hoax, ale len nechcete medzi ľuďmi robiť paniku a držíte to v tajnosti. Čo je potom podľa vás tento obrázok ? Podľa vás je Nibiru hoax. Som zvedavý, ako mi to vysvetlíte.

Odpoveď: Dúfam, že toto je moja posledná odpoveď ohľadom Nibiru, pretože už ma nebaví ustavične odpovedať na otázky špekulatívneho charakteru. Informácie ohľadom Nibiru na internete sú výmysly. Wikipedia má pravdu, keď tvrdí, „Nibiru je meno v Sumerskej a Babylónskej astronómií, ktoré je spojené s bohom Mardukom, ktorý symbolizuje planétu Jupiter“. Všetko ostatné sú výmysly. Na Južnom póle máme základňu. A čo je na tom tak neuveriteľné ? Južny pól je ideálne miesto pre výskumy a sledovania. Okrem iného má aj takú výhodu, že nie sme prerušovaní stredaním dňa a noci. A mimochodom, tá základňa nie je iba naša, využívajú ju aj iné organizácie pre svoje výskumy. Tvrdíte, že vláda zatajuje informácie o Nibiru a o blížiacej sa katastrofe a ja sa vás pýtam, prečo by sme to robili ? Je pravda, že vláda občas niečo zatajuje, aleb schválne povie opak. Avšak robí tak len v súvislosti s hrozbou terorizmu. Naša práca v NASA je zistiť pravdu a povedať ju ľuďom. Ale ak niečo neexistuje, proste na to nemôžu byť dôkazy. Nič neskrývame. Nič také jednoducho nie je. Veď napokon existuje množstvo nezávislých astronómov a observatórií. Neveríte nám, choďte sa opýtať ich. Žiadny koniec sveta v roku 2012, žiadna zrážka s Nibiru, žiadne geomagneticke prepólovanie Zeme. Ešte sa vyjadrím k obrázku, ktorý ste mi zaslali. Pravdepodobne sa jedná o obrázok rozpínajúceho sa plynného oblaku (hmloviny), uvoľneného nejakou hviezdou v minulosti. Zjavne sa jedná o veľmi vzdialenú hviezdu, pretože aj hviezdy v popredí sú superponované na hmlovine. (kolega mi neskôr vysvetlil, že sa jedná o expandujúci plynný oblak okolo hviezdy V838 Mon).


Skrátené odpovede na niektoré ďalšie otázky :

Otázka: Teraz, keď tvrdíte, že Nibiru je hoax, ako je možné, že na tejto stránke majú jej fotky ?

Odpoveď: Celá táto stránka, je smiešna, rovnako ako aj fakty, ktoré sú na nej uvedené. Tak napríklad informácie, že Zem sa vychýlila od svojej osi, alebo že sa Slnko mierne posunulo, sú totálne výmysly. Ďalej nie je astronomicky vôbec možné, že túto planétu by bolo vidieť len z Južného Pólu a nie aj z ostatných častí južnej pologule. Tiež nechápem vyjadrenia, že Nibiru je skrytá za Slnkom počas niekoľkých rokov. Táto možnosť nie je v skutočnosti reálna. Ale aspoň sme sa tu na tejto stránke veľmi dobre pobavili, ďakujem.

Otázka: Aký bude mať vplyv na Zem, keď budú v roku 2012 všetky planéty zoradené v jednej rovine a keď sa naša planéta dostane do stredu Mliečnej dráhy ?

Odpoveď: Neviem, odkiaľ máte tieto informácie, ale planéty sa v roku 2012 nebudú nachádzať v jednej rovine a nebudú sa tam nachádzať niekoľko nasledujúcich desaťročí. Že sa Zem dostane do stredu Mliečnej dráhy ? Ak mám byť úprimný, neviem, čo pod týmto pojmom myslíte. Ak myslíte Mliečnu dráhu ako našu galaxiu, tak vás môžem ubezpečiť, že sa nachádzame viac ako 30 000 svetelných rokov od jej stredu.

Otázka: Zaujímalo by ma, či môže dôjsť k prepólovaniu Zeme a aké by boli dôsledky ? Geologické záznamy predsa hovoria o tom, že v minulosti došlo niekoľko krát k prepólovaniu Zeme.

Odpoveď: Viac ľudí mi už položilo túto otázku, ale nie celkom chápem termín „prepólovanie Zeme“. Zrejme sa jedná o nejaké slovo, ktoré vzniklo na internetových stránkach s kataklysmatickým zameraním a potom ho začali hromadne používať ľudia na rôznych blogoch bez toho, aby sa vôbec zamysleli nad jeho významom. Zrejme máte na mysli zmenu magnetickej polarity Zeme. Áno, deje sa to približne raz za milión rokov (v priemere). Začul som nejaké informácie o tom, že prichádzajúca planéta Nibiru môže zmeniť našu polaritu. Môžem vás ubezpečiť, že to nie je pravda. Táto zmena sa deje vo vnútri a nie je ovplyvňovaná žiadnymi vonkajšími vplyvmi. V súčasnosti nič nenasvedčuje tomu, že by bolo s našim magnetickým poľom niečo v neporiadku. A keď k tomu dôjde, vôbec to nespôsobí také škody, aké sa uvádzajú na internete.

Otázka: Ak by nám niečo hrozilo, povedali by ste nám to ?

Odpoveď: Odpoveď znie – áno. Veda je o objavovaní pravdy a nie o udržovaní tajomstva. A ak narážate opäť na rok 2012, ubezpečujem vás, že okolo nás momentálne nie je nič, čo by našu planétu malo zničiť. Najhoršie škodíme nášmu ekosystému sami tým, že si ničíme životné prostredie.

Otázky urážajúceho charakteru, na ktoré sme radšej neodpovedali

O: Počul som, že tie bytosti, ktoré žijú na Nibiru nám chcú pomôcť. Ukrývajú v nej kozmické lode a zachránia nás, pretože Zem vstúpi do inej dimenzie. Počuli ste už o tom ? Prosím, povedzte mi pravdu. Veď je toho už plno na internete, zbytočne to zatajujete.

O: Nemôžem tomu uveriť ! Stále klamete verejnosť o planéte Nibiru ! Ako si to vôbec dovoľujete ? A to sa ešte nazývate vedcami. Ľudia musia robiť pozorovania namiesto vás a niečo vám dokazovať aby ste nakoniec priznali pravdu ?

O: Pardon, ale vy tvrdíte, že Nibiru je hoax a že neexistuje ? Tak potom je celá Sumerská civilizácia tiež hoax ? Aj všetky tie kamenné tabule zobrazujúce desať planét že ? Ja tu hovorím o faktoch, tak ako veda zvykne ! Ešte stále si myslíte, že ide o hoax ???

O: Dúfam, že dostanem serióznu odpoveď a nie zase nejaké klamstvo. Chcem vedieť viac ohľadom tej Nibiru. Aj tak mi nič nepoviete. Idem to sledovať sám ! V máji 2009 už ju uvidím voľným okom. Rodine zatiaľ nič nehovorím. Nech sa do dozvedia od vás, chytráci !

O: Ak tvrdíte, že tak presne sledujete obežnú dráhu Erisu, tak prečo nám nepoviete, kedy sa dostane medzi Zem a Slnko ? Prečo nejak záhadne neviem nájsť na vašej internetovej stránke skutočnú obežnú dráhu Erisu a aj fakt, že naruší celú našu Slnečnú sústavu ? Ste veľmi pochybní ľudia a vaše správanie je veľmi podozrivé. Onedlho ľudia uvidia, že klamete !

O: Prečo ešte stále tvrdíte, že je to výmysel ? Ako je možné, že čím bližšie sme ku roku 2012, tak tým máme viac zemetrasení, vulkanickej aktivity, tsunami, povodne a mnoho iného ? To nie je z globálneho otepľovania. Spôsobuje to Nibiru !

O: Myslím si, že NASA schváľne zatajuje príchod Nibiru. Zem je preľudnená a potrebujete sa ľudí zbaviť že ???

O: Nerobte si zo mňa blbca. Schválne neodpovedáte na niektoré otázky. Ale to nie je vaša chyba. Je to všetko nariadenie vlády !

O: Viem, že poznáte skutočnú pravdu o Nibiru. Vy osobne, NASA a aj vláda. Ale nechcete prísť o prácu, tak radšej klamete ! Ľudstvo ide zaniknúť ! Neviem, ako môžete žiť s klamstvami v hlave.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

UFO kluby na Slovensku

Časová slučka

Zvláštne schopnosti Tibetských lámov